Skrekkfilmer i 2014

20140427-090636I skrekkfilmer er det jo filmskaperens oppgave at seerne opplever frykt, redsel, angst eller avsky. Skrekkfilmer dreier seg vanligvis om en ond makt, enten menneskelig eller overnaturlig, en hendelse eller det kan være noe helt annet. De aller fleste skrekkfilmer involverer som regel vampyrer, zombier, spøkelser, demoner, kannibaler, gamle forbannelser eller rett og slett en seriemorder. Ofte kan man også se ulike karakterer fra gamle fortellinger som Dracula, Frankenstein, Mumien og en rekke andre figurer som mange vil kjenne igjen.

Det er en rekke ulike skrekkfilmer som virkelig har endret måten skrekkfilmer blir skapt og filmet. Sånn som Rosemarys Baby fra 1968, Motorsagmassakren fra 1974 og Ondskapens Hotell. Dette er noen av de mange filmene som anses som klassikere innen skrekkfilm sjangeren.

Skrekkfilmer, perfekte filmer for den mørke tiden

Oktober har endelig ankommet, det sier iallefall de som setter pris på en kveld inne på sofaen med en skrekkfilm på skjermen. Med oktober følger selvfølgelig Halloween med, mens noen er opptatte med kostymene sine eller kanskje en Halloween fest, gleder utrolig mange seg til de nyeste og skumleste filmene for i år. Dette er altså snakk om skrekkfilmer som har kommet ut nå i 2014 eller vil komme ut i løpet av året.

En film som man bør glede seg til er The Babadook, filmen handler om en mystisk historie som blir fortalt til barn før de skal sove. Den handler om et monster som heter Babadook, men plutselig blir dette en skremmende realitet for en ung mor og hennes sønn. Filmen har fått en rekke flotte omtaler, og blir lansert den 28. november 2014. En annen film som mange bør glede seg til er blitt basert på en populær novelle av Joe Hill, som er Stephen Kings sønn. Her vil man få se Daniel Radcliffe som Ig Perrish, han våkner en dag og det viser seg at han har fått horn. Disse hornene har mystiske krefter, for de som ser dem vil glemme dem øyeblikkelig og alle som snakker til Ig Perrish vil ufrivillig avsløre sine mørkeste hemmeligheter. Denne blir lansert på selveste Halloween, nemlig 31. oktober 2014.

Som om det ikke var nok er det nok en skrekkfilm som alle bør se, de som har sett skrekkfilmen The Conjuring som ble lansert i 2013 vil kanskje huske en gjesteopptreden fra Annabelle i begynnelsen av filmen. Denne filmen har allerede blitt lansert da den kom ut 3. oktober 2014. Den handler om en ung mann som overrasker sin gravide kone med en vakker, gammel dukke rett før huset deres blir invadert en gruppe med satanistiske mordere. Selv om denne kvelden etterhvert blir borte fra hukommelsen, innser paret at marerittet deres såvidt har begynt.

Skrekkfilmens år

Det er mange som sier hvert eneste år, at det er det året som er skrekkfilmens år, dette sier man selvfølgelig på bakgrunn av de ulike filmene som har kommet ut eller skal komme ut i løpet av året. Nok en gang har skrekkfilmene i 2014 imponert mange og det er enda mange flere skrekkfilmer som ikke har hatt premiere helt enda. Selvfølgelig vil dette komme helt an på smak og behag for de ulike seerne, men mange skrekkfilmer vil imponere utrolig mange. I år ble blant annet oppfølgeren til The Purge fra 2013 lansert, nemlig The Purge: Anarchy. Dette er en noe annerledes skrekkfilm som sørger for at seerne sitter på kanten av stolen sin fra begynnelse til slutt.