Nye storfilmer 2015

poltergeist-2015Filmåret 2015 startet ganske så erotisk med Fifty Shades of Grey. Hvis den filmen ble sett av mest kvinner, vil nok James Bond og Spectre bli besøkt av flest menn i november. Inn mot sommeren vil actionfilmene stå i kø: Tom Cruise er tilbake i Mission Impossible 5, og vi vil også møte på spøkelser i en nyinnspilling av Poltergeist fra 1982. Gjensyn får vi også med dinosaurer, denne gangen i filmen Jurassic World. For de virkelige filmnerdene blir høydepunktet Star Wars: The Force Awakens. George Lucas har denne gangen overlatt regien til JJ Abrams.

En annen godbit, i noe som ser ut til å bli et meget begivenhetsrikt filmår, kan bli Inferno, hvor vi igjen får møte symboleksperten Robert Langdon, spilt av Tom Hanks. De som ikke setter Dan Browns bøker så høyt vil kanskje sette større pris på Tim Burton med filmen Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children.

For barna er nok høydepunktet i år Doktor Proktors tidsbadekar og en ny Karsten og Petra film som denne gangen er på safari. Av norske storfilmer vil høydepunktene kanskje bli Pøbler, «Dukken i Taket» og sist men ikke minst, dokumentaren om Snåsamannen.