Martin Scorsese

Regissøren fra Queens

martin-scroseseMartin Scorsese er en av de mest kjente amerikanske regissørene der ute, med en rekke kjente filmer bak ryggen. Den italiensk-amerikanske mannen ble født i Queens, et røft nabolag i New York – foreldrene kom til USA fra Palermo, hovedstaden på Sicilia i Italia. Selv om Martin Scorsese vokste opp omringet av italiensk mafia midt i deres gullalder, klarte han å holde seg borte fra deres negative innflytelse. Den unge mannen viste tidlig en særegen interesse for film og bilder, man kunne ofte se ham hengende utenfor kinosalene i området. Derfor var det ikke overraskende at han uttrykket et ønske om å studere kunst og kultur senere i livet. Med utdanningen i boks, begynte han å skape spennende filmruller tidlig på 60-tallet. I 1967 kom «I Call First», hans første store film. Derfra var veien kort til ære og berømmelse.

Følelser og drama, blandet med frykt

Scorsese produserte en rekke filmer på 80-tallet som mottok god kritikk, men de fleste filmene vi alle kjenner til dukket opp på 90-tallet. Det var nå Scorsese begynte å fokusere ekstra mye på skuespillerne han jobbet med. Samarbeidet med Robert de Niro ble veldig lønnsomt. Goodfellas regnes som en av de beste gangsterfilmene gjennom tidene, mens Casino med de Niro og Sharon Stone ga Scorsese en Golden Globe-pokal. Deretter kom Kundun, Cape Fear, The Age of Innocense – Scorseses mest beundrede verk.

Samarbeidet med Leo DiCaprio

Martin Scorsese og Leonardo DiCaprio har innledet et tett samarbeid de siste årene, med flere bemerkelsesverdige filmer som har høstet masse positiv kritikk. The Wolf of Wall Street, Shutter Island, The Departed, Gangs of New York – alle disse filmene brakte frem nye sider av DiCaprio, takket være det fantastiske arbeidet til Scorsese. Nå ryktes det at en ny film er på vei med stjerneduoen, igjen skal det handle om mord, mysterier og action.