Mainstream fantasy

lordoftheringstrilogyEtter at den første Ringenes Herre-filmen kom ut i 2001 ble fantasysjangeren endret for alltid. Men det var ingenting som sjokkerte lenger heller, i en sjanger som var alt annet enn vanlig før Ringenes Herre-filmene.

Det var nok mange filmprodusenter som tenkte at Ringenes Herre er noe vi kan henge oss på og tjene penger på, da de så den første filmen Ringens Brorskap i 2001. Nå var Ringenes Herre en kjent historie og en bestselger når det gjaldt bøker fra før, men noen filmprodusenter lette nok ekstra godt etter ukjente historier for å være med på bølgen. I så måte må Peter Jackson berømmes opp i skyene for å ha lagd både Ringenes Herre-filmene og de siste filmene om Hobbiten.

Da fantasy ble normalt

Så skjedde det noe, den siste av de tre Ringenes Herre-filmene, Atter en Konge hadde blitt vist på kino i 2003. Serien var over og man satt dypt i stolene sine og tenkte, dette kan jo ikke være over. Vi ser på sjangeren som normal og vil ha mer. Fantasysjangeren var ikke bare for filmskapere, men spredde seg også til kreative yrker, hvor store selskaper i næringslivet ble influert. Et selskap som virkelig har klart å skape noe eget og unikt, med utgangspunkt i fantasysjangeren er Casumo, et høyt respektert nettkasino med spennende spill og enorme gevinster. Spill hos Casumo du også, så får du skape din egen avatar og delta i spennende konkurranser og kjempe om enorme jackpotter.

Stammer fra science fiction

Selve den litterære fantasysjangeren stammer fra science fiction, og i dag er det vanskelig å skille begrepene. De har begge det felles at historiene inneholder noe magisk og at det «umulige» er en stor del av handlingen. Dette kan være alt fra merkelige skapninger eller en annen verden vi til daglig ikke lever i. Handlingen kan være på en alternativ versjon av jorden, akkurat som i Ringenes Herre og ikke nødvendigvis ute i verdensrommet og på en annen planet. Andre kjente historier er Harry Potter og Narnia, for å nevne noen som virkelig er mainstream.