Filmpriser i 2016

Golden Globe 2016

Ja, da var det klart for et nytt år med spennende filmer og enda mer spennende utdelinger av prestisjefylte priser. Den første store utdelingen vil skje i Beverly Hills, California nå i Januar. Dette er Golden Globe, den 73. utgaven av utdelingen. Her skal den beste filmen fra fjoråret kåres, i tillegg til en rekke andre utmerkelser. Akkurat som andre utdelinger er dette en spennende begivenhet som sikkert vil samle millioner av mennesker foran TV-skjermene. Dessuten er det Ricky Gervais som er verten for fjerde gang, altså blir showet alt annet enn kjedelig. Filmpriser er det beste som kan skje en regissør, skuespiller eller alle andre som var med på å skape en filmrull. Dette er lønnen for strevet – bragden man virkelig kan skryte av.

Oscar – Academy Awards 2016

the-oscarsSelv om det offisielle navnet er Academy Awards, er det «Oscar» som brukes på folkemunn. Denne verdenskjente filmprisutdelingen har holdt på i snart ett hundre år – årets utgave er den 88. i rekken. Utdelingen av Oscar-statuettene holdes i Hollywood, og det er hit alle verdens stjerner strømmer til i håpet om å stikke av med den gjeve prisen. Ja, for så stort er Oscar, at mange spillselskaper legger ut odds på utfallene av utdelingen. Les deg opp på norsk Casinon, en nettside med informasjon om de ulike tilbyderne av odds. Alle aviser skriver om Academy Awards ukene før prisen deles ut, og de som har tenkt å følge med på direktesending satser kanskje noen kroner på hvem som vil vinne. Med noen kroner investert i veddemål, kan den neste Oscar-utdelingen bli til en fest du sent vil glemme. Uansett er det en spennende utdeling med mange kjente fjes og noen gode tips til filmer man kanskje ikke har fått med seg.

DiCaprio, Golden Globe og hans første Oscar?

Leonardo DiCaprio har hatt skikkelig uflaks i mange år – han har tatt på seg en del ulike roller, og gjort en fantastisk jobb i en rekke store titler. Dessverre har ikke Leo fått lønn for strevet, i alle fall ikke enda. For nå i år er han faktisk favoritt til å motta Golden Globe. Om dette skjer eller ei er vanskelig å si – men oddsen er veldig god, også for at han i år får sin første Oscar-statuett, i alle fall hvis man baserer seg på hans flotte innsats i The Revenant.