Actionfilmer 2014 og 2015

Godzilla_Empire_RevealEn actionfilm er et begrep på en spesiell filmsjanger, handlingen i actionfilmer er som regel preget av utrolig mange kjappe og voldsomme hendelser. De blir som regel drevet frem av enten en kamp mot tiden, store og onde hendelser eller noen ganger en blanding av begge deler. I tillegg til dette inngår som regel en eller flere former for slåsskamper, en biljakt ellet to, scener som involverer skyting eller noen store eksplosjoner. Det er i slike actionfilmer at man ofte må ta i bruk mengder med spesialeffekter eller stuntmenn for at det hele skal se troverdig ut i tillegg til at det må se bra ut på den store skjermen. Det er heller ikke uvanlig at actionfilmer blir blandet inn med andre sjangere som actionkomedie, actioneventyr eller actionthriller.

Et år fylt med action

I år har det virkelig vært fylt med mengder av spennende actionfilmer, det som er litt morsomt med actionfilmer er at det er såpass mange ulike mennesker som setter pris på en god actionfilm. Det kan være ungdommer som liker at det skjer såpass mye i filmen, et eldre par som ser på en film med sine favorittskuespillere eller en familiefar ute med venner som ønsker en litt mannlig film med action og eksplosjoner i et par timer.

En av årets store filmer har vært Godzilla, dette er en historie og en karakter som de aller fleste har hørt om eller kjenner til enten fra eldre filmer, bøker, blader eller andre måter. Når man ser på traileren til denne filmen vil man raskt se hvorfor den ser spennende ut og har man ikke sett den enda bør dette absolutt være på listen. X-Men filmene er også en rekke filmer som har fått mange fans, 23 mai i 2014 kom nok en X-Men film i serien, nemlig X-Men Days of Future Past. Alle de kjente karakterene er selvfølgelig med i filmen men her møtes det unge og det gamle i filmen og hvem vil vel ikke se gamle Magneto møte den unge Magneto?

Enda en oppfølger som ble lansert i år er 22 Jump Street, dette er det perfekte eksemplet på hvordan en actionfilm kan bli blandet sammen med en komedie. Den første filmen i fra denne duoen var utrolig morsom og ut fra traileren på denne filmen vil de aller fleste si seg enig i at denne også ser lovende ut.

2015 – et lovende år for actionfilm sjangeren

De fleste vil nok synes at de er uvanlig opptatte av film, men da skal de vite at de absolutt ikke er alene om det. Det finnes nemlig utrolig mange filmfans rundt i verden, men man kan unnskylde seg med at film faktisk er en form for kunst. I løpet av 2015 vil blant annet oppfølgeren til Taken-filmene komme ut, dette er den tredje i rekken og såvidt traileren viser lover den bra. The Avengers: Age of Ultron har også sine premiere i 2015, den vil dukke opp den 1. mai og hittil har absolutt ikke noen av The Avengers-filmene skuffet på noen områder.